Risk Safety is er voor veiligheid in de petrochemie

Brandwachten in de petrochemie

De inzet van brandwachten in de petrochemie is veelal wettelijk verplicht. De chemische processen zijn gevoelig voor brand en het ontstaan van overdruk. Het uitbreken van brand kan grote gevolgen hebben voor de medewerkers, het milieu en de omgeving. Een directe aanpak bij de bron is noodzakelijk om de brand snel te bestrijden en de gevolgen minimaal te houden. Door de inzet van een gecertificeerde brandwacht worden de risico’s beperkt.

Ons doel

Het doel van Risk Safety is om volledig te ontzorgen bij de inzet van brandwachten, mangatwachten en overig veiligheidspersoneel. Van de aanvraag, opvang, instrueren, inzet tot en met het begeleiden en controleren van de brandwachten/mangatwachten. Daarbij waarborgen we voldoende bezetting en spelen we in op ad hoc uitdagingen.

Ook met de optionele inzet van eigen coördinatoren, safety officers en MVK’ers bieden wij een sluitende veiligheidsorganisatie onder één dak. Hierbij doen we geen beloftes die we niet waar kunnen maken. Onze focus ligt namelijk op kwaliteit en niet op kwantiteit.

De aanpak van Risk Safety

Bij de start van een opdracht bespreken we samen met de opdrachtgever de wensen en behoeftes. Hierna maken we een plan van aanpak en selecteren we medewerkers die voldoen aan gestelde kwalificaties en affiniteit hebben met de uit te voeren werkzaamheden. Alle opdrachten worden uitgevoerd door onze eigen medewerkers en hebben allen een overeenkomst met Risk Safety en zijn allen gediplomeerd, ervaren en HSSE volwassen.

Vervolgens wordt er niet alleen uitgebreid aandacht besteed aan de werkvoorbereiding en instructies, maar er is bij de eerste dienst ook altijd een KVGM manager van Risk Safety op locatie om de brandwacht – mangatwachten te instrueren en te begeleiden.

Naast de reguliere bezetting wordt er, bij inzet van tien brandwacht – mangatwachten of meer, een piketbrandwacht – mangatwacht ingepland. Hierdoor is er bij ongeplande afwezigheid van een van de reguliere brandwachten direct vervanging aanwezig en is er geen stilstand van het project, onderhoud en/of andere werkzaamheden.

Petrochemie betekent vaak ruime werklocaties

Omdat de werklocaties vaak groot zijn, heeft iedere brandwacht – mangatwacht de beschikking over een Risk Safety bedrijfsfiets voor mobiliteit op de locatie. Op tijd voor de pauze in de kantine, maar ook op tijd weer terug op de werkplek.

Tenslotte is het niet nodig dat overbodige brandwachten – mangatwachten in de kantine zitten te wachten. Wanneer werkzaamheden onverhoopt uitvallen en onze brandwacht – mangatwacht niet meer nodig is, dan sturen we deze niet declarabel naar huis. Dan voeren wij eerst op een proactieve manier de checklist safety tools en housekeeping (brand)veiligheid uit.

 

Risk Safety - Petrochemie - Brandwacht - Mangatwacht - portret

Overige diensten door Risk Safety

Naast brandwachten-mangatwachten leveren wij ook nog andere soorten personele ondersteuning voor in de petrochemie. Waaronder: gasmetristen, gaswachten, airmovers, permit to work coördinatoren, HSE-medewerkers, reddingsteam besloten ruimte en ISPS-beveiligers.

Risk Safety - Veiligheidspersoneel - Brandwachten, Beveiliging, BHV en Mobiliteit

Daarnaast helpen wij graag met het opstellen van: TRA’s, LMRA’s, VGM-plannen, ontruimingsplannen, een reddingsplan besloten ruimte, toolboxen en een bedrijfsnoodorganisatie.

Risk Safety - Advisering brandveiligheid en veiligheid

Meer weten over onze aanpak?

Onze 225 goed opgeleide en ervaren mensen staan voor je klaar. Wil je meer weten over onze specifieke aanpak voor de petrochemie? We vertellen je graag alles in een persoonlijk gesprek. Vul je gegevens in op het onderstaande formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Contact opnemen

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.